Mineralen

Net als vitaminen zijn mineralen voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezond lichaam. Zo heb je calcium nodig voor gezonde botten, magnesium voor een goed werkend zenuwstelsel, en ijzer voor het aanmaken van hemoglobine (het stofje in je bloed dat zuurstof vervoert). Een gebalanceerd voedingspatroon zorgt ervoor dat je genoeg mineralen binnenkrijgt.

Als je een beperkend dieet volgt of om een andere reden een tekort aan bepaalde mineralen hebt, kunnen supplementen uitkomst bieden. In ons assortiment mineralensupplementen vind je onder meer magnesium- en calciumsupplementen. Kies uit tabletten, poeders en druppels die je makkelijk aan je bestaande eetpatroon toe kunt voegen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Mineralen en spoorelementen (dit zijn elementen waar je een veel kleinere hoeveelheid van nodig hebt dan van mineralen) haal je uit uiteenlopende dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen. Zo zit calcium in zuivel en groene groente, en ijzer in vlees, volkorenproducten en groene bladgroente. Je hebt dus een gevarieerd dieet nodig om alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen te krijgen.

Mineralentekorten komen in Nederland vrij weinig voor, maar bepaalde bevolkingsgroepen lopen een groter risico dan andere. Zo hebben vrouwen die menstrueren, zwanger zijn of borstvoeding geven meer ijzer nodig, en krijgen vegetariërs en veganisten vaak minder ijzer binnen dan vleeseters. Vrouwen van 50 jaar en ouder en mannen van 70 jaar en ouder hebben meer calcium nodig om botontkalking tegen te gaan. Ook als je langdurig bepaalde medicijnen slikt of een extreem (afval)dieet volgt, moet je goed opletten dat je voldoende mineralen binnenkrijgt.

Zoek je mineralensupplementen om de werking en ontwikkeling van je lichaam te ondersteunen? Wij hebben supplementen voor mannen, vrouwen en kinderen. Je kunt kiezen uit diverse enkele mineralen, zoals chloor of kalium, maar natuurlijk ook uit combinaties van mineralen, spoorelementen en andere voedingsstoffen voor een geoptimaliseerde werking. Magnesium, calcium en zink, bijvoorbeeld. Bekijk nu ons aanbod van diverse topmerken!